PU-leder/PU-suède

Het zogenaamde PU-leder lijkt erg veel op echt leer, maar het heeft niet de geur van leer. Maar wat is PU-leder eigenlijk en is dat dan ook echt leer?

PU is een afkorting van PolyUrethaan. Het is imitatieleer dat bijna niet van echt te onderscheiden is.
Het is daarom niet raar dat het verwarrend kan zijn om te bepalen of het hoesje gemaakt is van echt leer. Een hoesje gemaakt van PU-leder komt veel voor. PU-leder is een synthetische samenstelling en dit materiaal bevat geen dierlijke stoffen.

Waarom PU-Leder?

  • PU-leder is duurzaam.
  • PU-leder is kleurvast, heeft geen littekens of brandmerktekens. Alle hoesjes gemaakt van dit materiaal zijn qua uiterlijk gelijk.
  • PU-leder is eenvoudig te onderhouden en daardoor ook makkelijk schoon te maken. Je hoeft niet bang te zijn voor kringen na bijvoorbeeld een regenbui of na viezigheid.
  • PU-leder is betaalbaar materiaal, waardoor de prijs van een hoesje in een aantrekkelijke segment gecategoriseerd kan worden.

Onderhoud

Hoesjes die gemaakt zijn van PU-leder zijn vrij eenvoudig te onderhouden. Mocht het hoesje vies zijn geworden dan is deze te reinigen met een vochtige (microvezel)doek. Hardnekkige vlekken kan je verwijderen met een vochtige doek samen met groene zeep. Denk er wel om dat je het goed naspoelt met lauw water.

Bekijk hier alle hoesjes die wij verkopen van het materiaal PU.